Džaferović čestitao predsjedniku SR Njemačke Steinmeieru na izboru: Vi ste veliki prijatelj BiH

Sefik
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku Savezne Republike Njemačke Frank-Walteru Steinmeieru povodom ponovnog izbora na mjesto predsjednika SR Njemačke.

Poštovani predsjedniče Steinmeier, upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom ponovnog izbora na mjesto predsjednika Savezne Republike Njemačke. Biti imenovan dva puta uzastopno na poziciju saveznog predsjednika predstavlja izuzetnu čast i priznanje je Vašem dosadašnjem radu.

Vi ste u proteklom mandatu više puta pokazali da ste veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, kao i našeg evropskog i NATO puta. Nemam nikakve sumnje da će to tako i ostati. Savezna Republika Njemačka jedan je od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma i članica je Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini, te već decenijama daje izuzetan doprinos jačanju mira, obnovi i jačanju naših institucija, ali i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Čvrsto sam uvjeren da ćemo u godinama koje slijede nastaviti i dodatno razviti našu saradnju vođenu zajedničkim vrijednostima i interesima. Mirna i prosperitetna evropska budućnost naš je zajednički cilj i obostrani interes - navodi se u Džaferovićevoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.