Džeko je i danas top tema italijanskih medija koji ga sele od Milana do Engleske

dzeko
Naš as Edin Džeko (34) je jučer s tribina posmatrao pobjedu Rome nad Specijom, nakon što je sredinom sedmicom - navodno, imao žestok razgovor s Paolom Fonsekom (Fonseca) koji je njegovo neigranje obrazložio povredom.

PSG, Juve, Inter...

Italijanski mediji i jutros, kao i jučer, pišu o odlasku kapitena Rome i naše reprezentacije, a "Corrire dello Sport" tvrdni da bi Dijamant, ako ostane u Rimu, mogao biti odvojen od ekipe na duži period.

- Džeko je ponuđen PSG-u, Juventusu i Interu, ali bez pozitivnog odgovora zbog visoke plaće od 7,5 miliona eura, piše pomenuti italijanski medij.

"Gazzetta dello Sport" je objavila informaciju o mogućoj razmjeni s Interom za Kristijana Eriksena (Christian), ali cilj kluba iz Milana je prodaja Danca.

 

Povratak na Ostrvo

Rimski "Il Tempo" donosi vijest da je Džekin zastupink već obavio razgovor s klupskim rukovodstvom, te da je dobio zadatak da našem asu pronađe tim koji će mu odgovorati.

S druge strane, nekolicina italijanskih i ostrvskih medija špekuliše i o interesovanju Vest Hema... U svakom slučaju, odgovor ćemo saznati do kraja naredne sedmice kada se zatvara zimski prijelazni rok.