Aktivno u džematu Donja Koprivna: Održan veliki iftar na otvorenom, klanjan i prvi noćni namaz

U džematu Donja Koprivna sve protječe u znaku ramazana.

Ovaj džemat je u proteklom periodu organizovao niz aktivnosti u duhu ovih mubarek dana. 

Tako je u haremu džamije u petak, 24. maja, održan veliki iftar na otvorenom. Bila je ovo prilika za zajedničko druženje vjernika, ugodni muhabet, kahvendisanje i ibadet. 

Već naredne noći, 25. maja, u spomenutom džematu klanjan je prvi noćni namaz. Ovo je bila još jedna lijepa prilika da se okupi veliki broj vjernika sa područja cijelog Medžlisa Islamske zajednice Cazin, a svako zajedničko druženje više nas približava zajedništvu. 

Ramazan je prilika da dođemo do preobražaja, da pobijedimo svoje slabosti, a pored individualnih duhovnih aktivnosti, idealna je prilika za aktivnije društveno učešće i organizaciju različitih društvenih aktivnosti.

Image

U džematu Donja Koprivna sprovodi se akcija prikupljanja sredstava za uređenje - asfaltiranje okoliša džamije, odnosno parkinga. Projekat je vrijedan oko 85.000 KM i još uvijek se možete uključiti.

Ovo je ujedno prilika da se pozovu dobročinitelji da iskoriste ramazan, jer ramazan je mjesec milosti, darivanja, dobročinstva, oprosta i radosti. 

Neka vam preostali dio ramazana protekne u zdravlju, bereketu te da Bajram dočekamo duhovno okrepljeni, svoje slabosti pobijedimo i uz Bajram u zagrljaj jedni drugima pohitamo.