Džemat Donja Koprivna završio projekat parkinga džamije

Jj

Džemat Donja Koprivna prema ranijim informacijama, a i trenutnim aktivnostima koje vode zaista zaslužuju sve pohvale.

Početkom godine, pored završenog projekta adaptacije abdesthane, mokrih čvorova, mekteba čija vrijednost iznosi blizu 40,000 KM, nastavili su sa daljim aktivnostima. Parking prostor za ovu džamiju veličine od oko 2,500 metara kvadratnih završen je 31. augusta 2020. godine, a konačnim ocrtavanjem parking mjesta početkom septembra ovaj projekat priveden je kraju.

Zaista impozantan parking sa svojim kružnim prostorom oko džamije te urađenom rasvjetom uklapa se u džamijski ambijent. Nedavno su urađeni i pješački trotoari te presvlačenje novog sloja na putnom pravcu prema Bužimu koji prolazi pored ove džamije.

Image
Hh

Korak po korak i sve se uklopilo u pravo vrijeme”, izjavio nam je jedan od članova džematskog odbora.

Sam parking i njegova aktivnost prikupljanja sredstava, izgradnje, trajala je preko godinu dana. Ukupna vrijednost projekta prelazi preko 140,000 KM.Zahvaljujući, prije svega dragom Bogu i vrijednim džematlijama blizu je i zatvaranje financijske konstrukcije, iako je pred početak završnih radova nedostajalo oko 25,000 KM. Članovi džematskog i građevinskog odbora potpisali su garanciju isplate, a sve s ciljem da se ovaj hairli posao privede kraju bez čekanja i u građevinskog sezoni.

Kada je u pitanju prikupljanje sredstava za ovaj projekat, ono nije još završeno te džematski odbor koristi priliku da još jednom pozove sve ljude dobre volje koji imaju mogućnost da se uključe financijskim sredstvima. Prikupljanje novčanih sredstava, kako ističu, duže traje zbog cjelokupne situacije sa COVID-19, zatvorenosti granica, slabog dolaska džematlija iz dijaspore, inače bi financijska konstrukcija već bila zatvorena, ali, ako Bog da, i to će se riješiti.

Kada je u pitanju javna infrastruktura, put pored džamije i trotoari te njihova vrijednost izgradnje i adaptacije prelazi 300,000 KM. Spojivši vrijednost džamijskog parkinga i ovih infrastruktura uz džamiju vrijednost je skoro 500,000 KM. Džematski odbor upućuje sve pohvale svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji ovog projekta, a, naravno, i u organizaciji pratećih objekata pored džamije.

Image
Hh