fbpx EDI RAMA: Pobjeda pripada Albancima

EDI RAMA: Pobjeda pripada Albancima

Home

EDI RAMA: Pobjeda pripada Albancima


Vladajuća Socijalistička partija (SP) održala je u utorak popodne na trgu Skenderbeg u centru Tirane pobjedničku proslavu nakon što je na općim izborima  održanim  u nedjelju osvojila 74 mjesta u p
arlamentu koji broji 140 poslanika. 

Premijer Edi Rama obratio se pristalicama rekavši da su građani glasali za budućnost dajući svoj glas Albaniji koja je iznad ljevice i desnice; da država ne pripada nosiocima vlasti nego građanima. Narod je izabrao da Socijalistička partija sama predvodi zemlju. 

"Ne postoji demokratski ili socijalistički izazov nego samo albanski izazov. Kažem da pobjeda pripada Albaniji a zasluge  običnim ljudima, dok je najveće breme odgovornosti na izabranim zvaničnicima. Oni žele testirati kako ćemo se mi snalaziti ako sami budemo na šoferskom mjestu" ,kazao je Rama.
 

"Umjesto rutinske koalicije među strankama koje dijele povlastice, Albanci su izabrali da zauvijek odbace takvu praksu. Ne bismo trebali posmatrati naše protivnike kao neprijatelje i tretirati ih kao takve. Trebali bismo učiniti zajednički albanski napor da stvorimo bolju Albaniju" ,izjavio je albanski čelnik.

"Nismo osvojili prvenstvo nego smo preuzeli težak posao. Narednih četiri godine ne bismo opet trebali nalaziti krivce nego raditi na albanskim naporima kako bismo stvorili bolju Albaniju. Krajnje je vrijeme da se stavimo u službu naroda; vrijeme je da podignemo nacionalnu zastavu iznad zastave svake političke stranke. Vrijeme je da radimo zajednički. Budućnost kakvu želimo može se ostvariti samo kroz našu saradnju" ,zaključio je premijer Edi Rama, prenosi albanska novinska agencija ATA.

 

(Izvor:hayat.ba)

 

Tagovi
Objavio: Wed, 28/06/2017 - 11:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top