"Edin Džeko nam je poklonio dres, lično ga je donio i upoznao sam tog divnog čovjeka"

Dijamant još jednom pokazao da je veliki čovjek.

Dok se Edin Džeko konstantno povezuje sa odlaskom iz Rome, bh. dijamant i dalje čini zaista velike stvari, koje će ga u Rimu učiniti besmrtnim.

Pored činjenice da je navijačima rimskog tima prethodnih godina donio mnogo radosti, Džeko je konstantno angažovan u humanitarnim akcijama.

Većinom bh. fudbaler ne želi da se previše čuje o svemu što radi, posebno za djecu, ali ga je u ovom slučaju otkrio jedan od zabavljača u igraonicama za bolesnu djecu.

"Edin Džeko nam je poklonio dres kojeg je nosio u utakmici Lige prvaka. Taj dres smo stavili na aukciju. Lično mi je ga je donio. Imao sam zadovoljstvo da upoznam tog divnog čovjeka", rekao je zabavljač Ambrogio Scognamiglio.

Dijamant je prethodnih godina često organizovao i učestvovao u humanitarnim akcijama. To je zaista rijetko izlazlo u javnost, ali bez ikakve dileme Džeko ima veliko srce.

Legenda Serije A o Džeki: Nema kontinuitet, ali posjeduje unikatne kvalitete

Edin Džeko će ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača svoje generacije bez obzira što mu u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže.

 

O trenutnoj formi kapitena bh. reprezentacije govorio je Nicola Amoruso, napadač koji je igrao u Seriji A kada je ona bila na svom vrhuncu, odnosno krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina, piše sportsport.ba.

Amoruso je kazao kako Džeko nema kontinuitet u svojim igrama, ali da se radi o igraču s jedinstvenim karakteristikama.

"Svi poznajemo Džekinu vrijednost, ponekad nema kontinuitet, ne uspjeva da bude odlučujući igra zbog fizičkih problema. Zajedno sa Milikom igrač je koji posjeduje unikatne kvalitete, čak i više od Poljaka, rekao je Amoruso te dodao:

"Zna sve, ali ga treba dovesti u poziciju da zabije gol, a Roma je to radila rijetko. Očekuje se nešto više od njega zbog karizme".