Edin Jahić, novi ambasador BiH u Maleziji: Radit ću u interesu države

 L
Novoimenovani ambasador BiH u Maleziji Edin Jahić rekao je za Klix.ba da je počastvovan ukazanim povjerenjem te da će raditi u interesu države BiH.

"Počastvovan sam ovom pozicijom, nadam se da ću opravdati očekivanja onog ko me nominirao i da ću raditi u interesu naše države BiH", rekao nam je Jahić.

Jahića je za ambasadora predložio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović te je naveo da je riječ o kompetentnoj osobi koja ima više od 20 godina iskustva u radu sa međunarodnim organizacijama.

Osim akademskog obrazovanja u oblasti međunarodnih odnosa, praktičnog iskustva u međunarodnom okruženju, dobro poznaje i Maleziju.

"Moje radno isustvo je takvo kakvo jeste i vjerovatno su ljudi koji su o tome odlučivali procijenili da je to kvalitetan izbor", kaže Jahić.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH je na vanrednoj sjednici s pozicije ambasadora u Maleziji smijenilo Senaida Memića koji se nalazi u pritvoru u Zenici.

Bivši načelnik Općine Ilidža uhapšen je zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja po nalogu Tužilaštva KS 11. maja ove godine.