EDIN VUČELJ PROGLAŠEN NAJUSPJEŠNIJIM SPORTISTOM OPĆINE BUŽIM ZA 2019. GODINU

 

U organizaciji Sportskog saveza Općine Bužim  u velikoj sali Centra za kulturu sport i informisanje Bužim održan je izbor i proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih radnika Općine Bužim za 2019. godinu.

Ove godine za najuspješnijeg sportistu Općine Bužim za 2019. godinu proglašen je svjetski prvak Edin Vučelj, inače član Taekwon-do kluba Asim Bajrektarević – Hamza Bužim.

 

 

Image

 

Vučelj je MAJSTOR TAEKWON-DOA 2. DAN, državni reprezentativac u Taekwon-do i kik boksu, državni prvak u svojoj kategoriji, učesnik velikog broja domaćih i međunarodnih takmičenja, prvenstava i turnira, osvajač 3 svjetska kupa u 2019 godini i ŠAMPION SVIJETA U KIK BOKSU.

Na početku manifestacije prisutnima su se obratili predsjednik Sportskog saveza općine Bužim Admir Sijamhodžić, predsjednik Sportskog saveza Unsko sanskog kantona Emir Dautović i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

 

Image
Image

 

Za najuspješnijeg sportistu u ženskoj konkurenciji Proglašena je KRUPIĆ NAILA, članica TKD Kluba Fadil Bajrektarević-Gazija iz Vrhovske, koja je u 2019 godini učestvovala na velikom broju međunarodnih takmičenja. Državna je prvakinja u svojoj kategoriji. Učestvuje na Evropskom prvenstvu u Taekwon-dou u Sarajevu i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkom Inzelu gdje osvaja 2.mjesto u kategoriji borbe -50 kg čime postaje Svjetska viceprvakinja. Radi kao pomoćni trener u klubu Gazija. Majstor Taekwon-doa II Dan.

Za najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji u 2019. godini žiri je proglasio ŠAHINOVIĆ AMELA, člana Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“ Bužim, majstora Taekwondoa 1. Dan, učesnika Evropskog prvenstva u Sarajevu, Državnog prvaka u svojoj kategoriji. Učesnik Svjetskog prvenstva u Taekwon-dou gdje je osvojio 3.mjesto u kategoriji juniori borbe +75 kg.

 

Image
Image
Image

 

Najuspješniji sportski radnik za invalidna lica za 2019. godinu je KOVAČEVIĆ BEĆIR, član stonoteniske sekcije, član boćarske sekcije, član malonogometne sekcije Saveza za sport i rekreaciju lica sa invaliditetom, učesnik svih takmičenja i turnira u sastavu pomenutih sekcija, kao takmičar i kao trener.

Najuspješniji trener za invalidna lica je Medin Sijamhodžić. Član je streljačke i pikado sekcije Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica, učesnik svih takmičenja kao igrač i kao trener.

Najuspješnija ekipa osoba sa invaliditetom za 2019. godinu je PIKADO SEKCIJA SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA BUŽIM. Učesnici su Kantonalnog prvenstva i osvajači istog, osvajači drugog mjesta na Državnom prvenstvu u Fojnici te osvajači Kupa BIH.

Specijalna nagrada Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Bužim dodijeljena je dugogodišnjem članu nekoliko sekcija Saveza za sport i rekreaciju invalida Bužim, učesniku velikog broja takmičenja u sjedećoj odbojci od osnivanja kluba MULALIĆ SUVADU.

Najbolji sportista Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Bužim je Porić Hazim član stonoteniske sekcije Saveza za sport i rekreaciju invalida Bužim, osvajač 1.mjesta na Kantonalnom prvenstvu u svojoj kategoriji, učesnik Državnog prvenstva i osvajač 1. mjesta na Državnom prvenstvu u Mostaru u svojoj kategoriji.

 

Image

 

Prvo POSEBNO POSTHUMNO PRIZNANJE Sportskog saveza dodijeljeno je porodici MUSTAFIĆ HAMDIJE jednog VELIKOG sportiste ali prije svega VELIKOG čovjeka. Osnivač i prvi predsjednik Karate kluba „Bužim“. Karateom se bavio dugi niz godina, njegove zasluge za razvoj Karate sporta u Bužimu su svakako velike ali isto tako i njegov doprinos u odbrani BIH je svakako nemjerljiv.

Drugo posebno priznanje Sportskog saveza dodijeljeno je Juniorkama Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“ Bužim  za rezultate ostvarene u borilačkim sportovima, za osvojeno 1.Mjesto ekipno na Državnom Taekwon-do prvenstvu.

 

Image

 

Treće posebno priznanje za rezultat u borilačkim sportovima dodijeljeno je Taekwon-do klubu „Fadil Bajrektarević-Gazija“, za ukupni rezultat ostvaren u toku 2019. godine.

 

Image

 

Posebno priznanje Sportskog saveza dodjeljeno je i Begović Miralimu, nekadašnjem članu i takmičaru Taekwon-do kluba „Fadil Bajrektarević-Gazija“ koji sada pruža nesebičnu podršku u radu kluba.

 

Image

 

Posljednje posebno priznanje Sportskog saveza za rezultate u borilačkim sportovima dodijeljeno je Državnom reprezentativcu i osvajaču 2. mjesta na Državnom Taekwon-do prvenstvu,učesnika Evropskog prvenstva u 2019. godini, sadašnjem pomoćnog treneru u Taekwon-do klubu „Hamza“ Bužim,  ALEŠEVIĆ HARISU.

 

Image

 

POSEBNA PRIZNANJA ZA REZULTATE OSTVARENE U LOPTAČKIM SPORTOVIMA DODIJELJENO JE SLJEDEĆIM SPORTISTIMA I EKIPAMA:

1. FUTSAL KLUB KONJODOR, osvajač jesenjeg dijela prvenstva u 1.Ligi FBIH
2. ŠAHINOVIĆ MUSTAFA – dugogodišnji golman i član NK Bratstvo-Veterani.
3. AMIDŽIĆ HUSEIN – dugogodišnji sportski radnik, uvijek vezan uz sportske nogometne terene.
4. MULALIĆ ALMINA, članica Ženskog odbojkaškog kluba Bužim, prošla je sve kategorije u klubu i nastupala na svim nivoima takmičenja.

Image
Image
Image

 

POSEBNA PRIZNANJA SPORTSKOG SAVEZA BUŽIM ZA REZULTATE U OSTALIM SPORTOVIMA dodjeljeno je sljedećim licima i ekipama:

1.SPORTSKO-RIBOLOVNOM DRUŠTVU „ŠARAN“ BUŽIM, ljudima koji su u posljednje 2 godine uradili zaista ogroman posao po pitanju zaštite voda i ribljeg fonda na području općine Bužim.

2. ŠABIĆ FADILU, dugogodišnjem sportisti, članu nekoliko sportskih kolektiva, učesniku mnogih takmičenja u biciklizmu i atletici.

3. ĆOSIĆ ŠERIFU, u dosadašnjem sportskom radu ostavio veliki dio sebe u razvoju šahovskog sporta na području općine Bužim.

 

Image
Image

 

Posebnim priznanjima nagrađeni su Državni prvaci u svojim kategorijama:

TAHIĆ AMIR, ALEŠEVIĆ HARIS, ALEŠEVIĆ AIDA, ĆATIĆ SARA, OŽEGOVIĆ ENIZ, ĆATIĆ DAVUD, MAMIĆ IZETA, RAMIĆ EMA, MAMIĆ RASEMA, ŠAHINOVIĆ AMEL, ĆORDIĆ ANIS, ŠAHINOVIĆ HARUN, EMINIĆ EMINA, ALEŠEVIĆ AJDIN, EMINIĆ AMINA, BEGOVIĆ HASAN, ŠAHINOVIĆ FATIMA, TAHIĆ AMILA, KRUPIĆ MEHMED, BAJREKTAREVIĆ DŽEJLANA, BEGOVIĆ AMAR, ALEŠEVIĆ NADIA i ŠAHINOVIĆ AMILA.

Za najuspješniju kadetkinju proglašena je Tahić Amila Članica Taekwon-do kluba „Fadil Bajrektarević-Gazija“ Vrhovska, a za najuspješnijeg kadeta Krupić Mehmed, takođe član ovog kluba.

Image

 

Za najuspješniju juniorku proglašena je Bajrektarević Džejlana članica je Taekwon-do kluba „Gazija“, a za najuspješnijeg juniora Ćatić Davud član je Takwon-do kluba Asim Bajrektarević Hamza Bužim.

Image
Image

 

Za najuspješniju ekipu u ženskoj konkurenciji proglašen je Ženski odbojkaški klub Bužim uzrast pionirke, a u muškoj Seniorska ekipa NK Vitez Bužim.

Image
Image

 

Najuspješniji sportski radnik je Sulejman Mulalić, dugogodišnji član i trener u OK Bužim, ŽOK Bužim, a za najsupješnije trenere proglašeni su Tahić Amir i Aldžić Sanel.

Image
Image

 

Pored navedenih dodijeljene su i nagrade mladim sportskim perspektivama, kao i nagrade i školskim sportovima za 2019. godinu. Program su u pauzama uljepšale članice Ženskog gradskog hora Bužim i članovi KUD-a Sevdah Bužim, a nakon programa je upriličena zakuska.