Mikrokreditna fondacija EKI donirala osnovnu opremu za časove tjelesnog odgoja OŠ "Cazin II"

Mikrokreditna fondacija EKI poseban akcenat stavlja se na najmlađe članove našeg društva gdje su prioritet svakako socijalno ugrožene zajednice ili pojedinci. Pored toga, veliki broj donacija usmjeren je ka poboljšanju uslova u oblasti sporta i kulture, kako bi mladi imali pravi izbor u odabiru svojih vanškolskih aktivnosti. Kupovina školskih tabli i koševa za nekoliko škola, kupovina televizora i računara za bolnice i vrtiće, te kupovina opreme za sportske klubove i kulturno-umjetnička društva, samo su dio realizovanih donacija Mikrokreditne fondacije EKI.

Tako su vrijednu donaciju uručili i Osnovnoj školi „Cazin II“, koja već duže vrijeme časove tjelesnog odgoja održava bez osnovne opreme kao što su lopte za košarku, rukomet, nogomet i odbojku.

Službenici EKI Bihać su prepoznali potrebe ove škole, te odlučili donirati lopte koje su djeci potrebne za pravilno održavanje tjelesnog odgoja. Zaposlenici škole, kao i djeca, bili su vidno oduševljeni EKI donacijom, a djeca su sa nestrpljenjem čekala da počnu da se igraju loptama na školskom dvorištu.

Image