Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića, svoj smiraj će pronaći u Austriji

Ekshumaciji je prisustvovalo stotinjak građana kao i majka ubijenog mladića Suzana Radanović

Posmrtni ostaci ubijenog mladog Banjalučanina Davida Dragičevića (21) ekshumirani su danas s gradskog groblja u Banjaluci i biće prevezeni u austrijski gradić Viner Nojštat, gdje će biti sahranjen u petak. Ekshumaciji je prisustvovalo stotinjak građana kao i majka ubijenog mladića Suzana Radanović, kako prenosi Fokus.ba.

Tokom ekshumacije mogli su se čuti teški uzdasi i plač okupljenih građana.

Na kraju se mogli čuti i poznati uzvici „Pravda za Davida“ i ubice.

Image

Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”, rekao je da je danas jedan od najtužnijih dana od kako je počela borba za istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Ovo je tužan dan za porodicu Dragičević, ali i čitav grad i društvo. Ovo je dan koji nosi snažnu poruku, a to je da ovdje ni mrtvi nemaju mira”, kazao je Perduv.

Naglasio je da je David nakon ubistva blaćen, kao i njegovi roditelji i svi koji su podrška Davidovim roditeljima.

Image

Ovaj dan je sramota za ovu državu koja je dozvolila da do ovoga dođe i koja nije uradila ništa da se istraga pokrene s mrtve tačke”, kazao je Perduv i dodao da danas odlazi Davidovo tijelo, ali da David ostaje u srcima svih građana.

Davor Dragičević, otac tragičnog stradalog Davida, danas nije u Banjaluci,a ranije iz Austrije poručio da neće odustati od borbe za istinu.

Nikada neću odustati od svoje borbe. Sinu sam dao obećanje da će se sve saznati i stojim iza toga. Biće oko za oko, zub za zub – kaže Davor.