fbpx Ekstremno visoke temperature u BiH: Aktiviran žuti meteoalarm

Ekstremno visoke temperature u BiH: Aktiviran žuti meteoalarm

Home

Ekstremno visoke temperature u BiH: Aktiviran žuti meteoalarm

Danas je na području Bosne i Hercegovine, izuzev regije Višegrada i Foče, aktiviran žuti meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura u periodu od 11 do 17 sati.

Temperature će se kretati od 32 do maksimalnih 35 stepeni na jugu zemlje, prenosi Avaz.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu i za naredne dane. 

 

Visoke temperature očekuju se i u narednom periodu. U prvoj polovini naredne sedmice sunčano i vruće, no kratko osvježenje mjestimično je moguće sutra.

Sutra u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u sjevernim područjima. Tokom dana padavine se očekuju i u centralnim dijelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 26 i 33, na jugu zemlje i do 35 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Živa u termometru kretat će se između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.

U srijedu, također, sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.

Ekstremne vrućine u narednim danima zahvatit će cijelu zapadnu Evropu. Vruć afrički zrak stiže do Francuske, gdje se očekuju temperature i do 43 stepena Celzijusa, a iznadprosječno vruće će biti i u Velikoj Britaniji.  

Objavio: Ned, 21/07/2019 - 12:30
Back to top