“Elektrodistribucija” Bihać danas će doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu

h

82 pacijenta zatražila su pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori Abdullah Fazlić i Adnan Kajtazović uputili su četiri pacijenta u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

– Prema izvještaju PS Velika Kladuša u protekla 24h na području općine evidentirana su četiri narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu jutros iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Elektronapajanje je stabilno, a zbog radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać danas će doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00 sati kupci trafopodručja: Orčeva Luka,
  • od 11:00 do 12:00 sati kupci trafopodručja: Rajnovac 1,
  • od 13:00 do 14:00 sati kupci trafopodručja: Todorovo 2,

Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se po rasporedu.

– Kladuški vatrogasci nisu intervenisali u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Grahovića.

– Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika. Na sjeveru će, pod uticajem nešto hladnijeg strujanja, biti malo ugodnije. U ostatku zemlje i dalje uz južinu, neuobičajeno visoke temperature i nestabilno vrijeme. Opšta slike će, sa više padavina, biti lošija u Hercegovini i na jugozapadu. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Stanje na cestama

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na području Krajine kolovozi su uglavnom suhi, ali jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putnim pravcima: Bosanski Petrovac-Ključ, Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica, Kaonik-Vitez-Travnik-Donji Vakuf-Jajce, Donji Vakuf-Bugojno, Sarajevo-Konjic, Semizovac-Sarajevo, Gračanica-Tuzla-Kalesija-Zvornik, Ribnica-Banovići-Živinice-Dubrave, Srebrenik-Tuzla, na području Kiseljaka, Doboja, Odžaka, kao i u reonima graničnih prelaza Kamensko i Prisika.

Također, skrećamo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac ima čekanja na izlazu iz BiH.