“Elektrodistribucija” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije

v

Vatrogasci su sinoć intervenisali u Todorovu. Radilo se o gašenju požara na dimnjaku te su intervenisali od 20.12h do 23.00h. Međutim, tokom noći ponovo je došlo do komplikacija na istom dimnjaku te su vatrogasci od jutros ponovo na terenu, kaže nam dežurni Kapić.

Dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda evidentirani su u protekla 24h na području općine. Krivičnih djela nema prijavljenih Policijskoj stanici.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 11:30 do 13:00h trafopodručja: Trnovi 2,
  • od 12:00 do 13:00h trafopodručja: Kosa,
  • od 14:00 do 15:00h trafopodručja: Garibovići.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 64 pacijenta. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić i Adnan Kajtezović.

Isporuka pitke vode je stabilna, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Sinoćnjim zalaskom sunca nastupio je mjesec ramazan i klanjana je prva teravija, dok je danas prvi dan posta. Mjesec ramazan deveti je mjesec hidžretskog lunarnog kalendara i u njemu se izvršava ibadet posta. Ramazan je najvažniji mjesec za muslimane širom svijeta, pa i za one koji vijekovima žive u Bosni i Hercegovini i čuvaju ramazansku tradiciju. Vrijeme iftara prvog dana posta za Veliku Kladušu je u 18:03h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, a zbog jakih udara vjetra upozoravamo na opasnost od odrona kamenja na kolovoz, kao i na oboreno granje i drveće. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima južnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 17°C.

Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Nešto izraženiji osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima i astmatičare. Poželjno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito tokom jutra. Opća slika, sa djelimičnom stabilizacijom, biće povoljnija u drugom dijelu dana.