“Elektrodistribucija” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije

b

– Isporuka električne energije je stabilna. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 11:30h: RP Hajrat, Kurtići, Farma Donja Slapnica, Vodovod Slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 3, Krokinac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4-Muheljići, Golubovići 2, Golubovići 1, Čuturići, Golubovići 3, Todorovo 2, Todorovo 1, Mrcelji 1, Mrcelji 2, Čelinja.
  • od 11:00 do 13:30h: RP Bosanska Bojna, Gradina 1, Grabovčić, Bosanska Bojna 1, Bosanska Bojna 2, Bosanska Bojna 3
  • od 12:00 do 13:00h: Podzvizd 3
  • od 13:00 do 15:30h: Vrnogračka brda, Maćoša, Gsm Pehovo, Šestanovac 2, Vrnogračka Glava
  • od 09:00 do 15:00h: Ćoragići, Crvarevac 2 i Mašinovići

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica evidentirane su u protekla 24h u Velikoj Kladuši. Nema prijavljenih krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Subašić.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 40 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Amra Zulić.

Svjetski dan bubrega obilježava se svakog drugog četvrtka u trećem mjesecu tokom godine obilježavanja. Svjetski dan bubrega – (World Kidney Day) ima za cilj da skrene pažnju o velikom i rastućem opterećenju bubrežnih bolesti širom svijeta, te  da upozna javnost o preventivnom ponašanju, faktorima rizika, kako bi se smanjila učestalost hronične bubrežne bolesti i njen štetan uticaj na pojedinca, njegovu porodicu i društvo.


Međunarodni dan rijeka se obilježava 14. marta svake godine i prilika je da se bar jednom godišnje podsjetimo na ogroman značaj i nemjerljivu vrijednost naših rijeka i potoka. Odgovornost je svih nas paziti na ovo veliko bogatstvo i spriječiti neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima.

Četvrti je dan posta. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 18.07h.

Kolovoz je ovog jutra pretežno suh i mjestimično vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Višegrad-Vardište, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. U unutrašnjosti, tokom prijepodneva su kod meteoropata moguće blaže reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, pretežno zbog dužeg zadržavanja naoblake. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana i porastom temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti.