Elektrodistribucija "Bihać": Najavljen prekid električne energije u više trafopodručja

c

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 10:00 do 13:00h trafopodručja: Farma Crvarevac 3, Zborište 2, Vodovod Zborište, Stabandža 2, Stabandža, Zborište 3, Zborište 4, Gradina 2, Zborište 1, Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1, Tunjevac, Ponjevići, Čaglica 2,  Ćoragići, Crvarevac 2 i Mašinovići.

Na ostalom području, elektronapajanje je stabilno.

„Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.“ – riječi su dežurnog vatrogasca Grahovića.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 56 pacijenata. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić i Valbona Mahmutović. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

  • Kulturno – umjetničko društvo “Tono Hrovat” i Udruženje “Tono Hrovat” Velika Kladuša organiziraju tradicionalni godišnji koncert “Sjećanje na Irfu”. Koncert će biti održan danas u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši sa početkom u 19h. Pozivamo vas da budete i vi dio ovog kulturno-umjetničkog događaja i da uživate u plesno-muzičkim izvedbama, te ljepoti i raskoši tradicionalne nošnje i zvuka.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Vozače ovog jutra upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti, posebno u kotlinama i uz riječne tokove. Kiša je i danas najavljena u većem dijelu naše zemlje, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveru zemlje do 27 °C

– Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto izraženije tegobe, naročito u toplijem dijelu dana, kada bi osim relativno visokih temperatura, problem mogao predstavljati i pojačan osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Svježija noć i jutro, pozitivno će djelovati na opću sliku.