“Elektrodistribucija” Bihać obaviještava kupce da će danas doći do prekida u isporuci električne energije

vb

Četiri saobraćajne nezgode evidentirane su u posljednja 24h na području općine Velika Kladuša. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica. Nema evidentiranih krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira.

67 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Tri pacijenta upućena su na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Abdullah Fazlić, dr. Samra Alibegić i dr. Dinko Keserović.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije od 11:00 do 12:00 sati kupcima trafopodručja Stabandža, izlaz za Donju Stabandžu. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

Isporuka vode je uredna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Prema informacijama iz „Komunalija“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se planiranom dinamikom.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Brkića.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Poslije podne na istoku Bosne lokalni i slabi pljuskovi, a u večernjim satima slaba kiša na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 °C.

– Slično kao i proteklih dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike. Nakon svježijeg jutra, kada je preporučljivo posvetiti više pažnje zaštiti od niskih temperatura, danju će otopliti i biće ugodnije. Povremeno povećana naoblaka, rijetke i slabije padavine., kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati umjerene tegobe poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Opšta slika će biti ljepša sa večernjim satima.

Stanje na cestama

Na pojedninim dionicama u BiH zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti.

U pojedinim dijelovima Sarajeva bilo je i ledene kiše, a na pojedinim dionicama u višim predjelima i slabijih sniježnih padavina.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na krajnjem jugu saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Buna-Masline, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.