“Elektrodistribucija” Bihać obaviještava kupce da će danas doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu

g

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova „Elektroprijenosa BiH“ – TJ Bihać na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 11:30 sati kupci trafopodručja: RP Hajrat, Kurtići, Farma Donja Slapnica, Donja Slapnica, Vodovod slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 3, Krokinac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4 – Muheljići, Golubovići 2, Golubovići 1, Čuturići, Golubovići 3, Todorovo 2, Todorovo 1, Mrcelji 1, Mrcelji 2 i Čelinja,
  • od 11:00 do 13:30 sati kupci trafopodručja: RP Bosanska Bojna, Gradina 1, Grabovčić, Bosanska Bojna 1, Bosanska Bojna 2 i Bosanska Bojna 3.
  • od 13:00 do 15:30 sati kupci trafopodručja: Vrnogračka Brda, Maćoša, GSm Pehovo, Šestanovac 2 i Vrnogračka Glava

– Jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša, a kladuški vatrogasci su imali jednu intervenciju. Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića radilo se o zapaljenju sata za struju na kući u Trnovima.

Timovi Hitne službe Doma zdravlja pružili su medicinsku pomoć za 34 pacijenta. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdulah Fazlić i Kenan Dautović.

– Uredno je vodosnabdijevanje kladuške općine, informišu ovog jutra iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan planinara. Planinarenje, koje je nastalo u 18. vijeku, jedna je od najljepših sportskih disciplina. Ranije se ljudi nisu kretali po planinama zbog rekreacije, već zbog istraživanja nepoznatog terena i zbog potrage za hranom ili vodom. Danas svjedočimo vremenu kada planinari iz dana u dan odlaze na različite uspone kako bi vidjeli nestvarne predjele, i uživali u tišini koju samo priroda može da pruži.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, ponegdje praćeni grmljavinom. Na planina se očekuje i slab snijeg. Prema kraju dana ili tokom noći postupan prestanak padavina. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 6 do 13 stepeni.

– Pogoršanje vremena, praćeno povremenim padavinama i nižim temperaturama, uslovljava lošiju opću sliku. Osjet hladnoće mogao bi se pojačati, stoga je poželjno biti oprezniji i prikladno se odjenuti. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće povremeno izraženije. Pri tome će, nakon neuobičajene topline proteklih dana, stabilizacija vremenskih prilika i više svježine u večernjim satima, djelovati ugodnije na većinu populacije.

– Prema prikupljenim podacima saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen. Izdvajamo puteve: Lanište- Bosanski Petrovac- Oštrelj- Drvar i Glamoč- Priluka- Mlinište, zbog čega je u ovim područjima neophodna maksimalno oprezna vožnja. Na više magistralnih puteva i dionica izvode se sanacioni radovi, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.