“Elektrodistribucija” Bihać obavijestila je da će danas doći do prekida u isporuci električne energije

jn

– Tokom protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se obratilo 68 pacijenata. Dežurni medicinski tim predvodili su dr. Adnan Kajtazović i dr. Amra Zulić.

Vatrogasci su dvaput intervenisali. U dvije intervencije gašeni su požari koji su zahvatili njive u Todorovu i Donjoj Slapnici, informiše dežurni Grahović.

Uredno je vodosnabdijevanje, saznajemo iz JKP Vodovod i kanalizacija.

Prema rasporedu danas se odvozi komunalni otpad, kao i održavanje gradske čistoće, informišu iz JKUP Komunalije.

– Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnog prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 10:00 sati za trafopodručje Drmaljevo 2, izlaz prema gradu.

Prezentacija Nacrta Budžeta Općine Velika Kladuša za 2024. godinu, a na osnovu Odluke Općinskog načelnika, biće održana danas s početkom u 11:00h u prostorijama općinske Vijećnice.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni usloviti slabu kišu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Prijepodnevni sati biće stabilniji i ugodniji. U drugom dijelu dana, pod uticajem prolazne promjene vremena, kod osjetljivih osoba moguće su pojačane tegobe i reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, dekoncentracije, nesanice. Negativni efekti pogoršanja biće izraženiji na zapadu i jugozapadu zemlje.

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se vozi po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Na brojnim dionicama upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno koristite sigurnosni pojas i izbjegavajte rizična preticanja.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Čekanja ima jutros na izlazu iz BiH na GP Velika Kladuša – Maljevac.