Elektroprivreda uvodi 'blok' tarife: Evo šta to znači za građane...

EP BiH

Vršilac dužnosti generalnog direktora javnog preduzeća “Elektroprivreda BiH” Sanel Buljubašić rekao je da je u Federaciji BiH /FBiH/ neminovno pokretanje postupka tarifiranja za javno snabdijevanje električnom energijom, zbog čega se razmatra opcija uvođenja “blok tarifa”, čime bi se stvorili uslovi za dodatnu štednju.

On je istakao da bi ovim potezom ujedno bio zaštićen određeni broj korisnika, čija potrošnja električne energije ne prelazi 268 kilovat-časova mjesečno.

Buljubašić je napomenuo da će ova godina biti izazovna za Koncern “Elektroprivrede”, navodeći da nema opravdanog razloga da se ne poveća proizvodnja uglja iz rudnika Koncerna.

“Time bismo obezbijedili plansku proizvodnju električne energije, što omogućava energetsku stabilnost. Očekujemo da proizvedemo i određene viškove električne energije, koje bismo plasirali na tržište”, rekao je Buljubašić.

On je dodao da je jedan od strateških ciljeva i opredjeljenja “Elektroprivrede” izgradnja proizvodnih kapaciteta na bazi obnovljivih izvora energije, dok se u skladu sa odlukama Vlade FBiH sprovode aktivnosti za veći broj projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije iz vode, vjetra i sunčeve energije, prenose federalni mediji.