Elif u Kiseljaku, dočekalo je više stotina učenika i građana

Izabela Damla Guvenilir (Isabela Güvenilir) koja glumi Elif u istoimenoj seriji, koja je vrlo popularna u Bosni i Hercegovini, posjetila je Osnovnu školu „Kiseljak 1“ u mjestu Hrastovi, općina Kiseljak u kojoj su je dočekali direktor Nermin Merhemić, nastavno osoblje i više stotina učenika, ali i građana Kiseljaka koji su iskoristili ovu priliku da se fotografišu sa omiljenog glumicom.

Ispred učenika OŠ „Kiseljak 1“ cvijeće Izabeli predala je Sara Vrbić, sa kojom je poslije Izabela sjedila u školskoj klupi. 

 

Posebna škola

Naš reporter razgovarao je sa devetogodišnjom glumicom iz Turske o dočeku u BiH.

- Nisam ranije doživjela ovaj osjećaj, mislim da je ova škola posebna i doček mi se zaista sviđa. BiH je lijepa država i volim je, te sam zato i došla drugi put ovdje. Ukoliko me pozovete rado ću opet doći i to će me usrećiti, mada i ako me ne pozovete ja ću opet doći, rekla nam je Izabel, čime je nasmijala svoju pratnju.

U pratnji Izabele bile su njena majka Jurdanur Guvenilir (Yuradnur Güvenilir), sestra Nazli Guvenilir (Güvenilir), producentica serije "Elif", Inci Gulen (Gülen), kao i prevodilac Mahir Pandžo koji nam se rado stavio na raspolaganje prilikom razgovora sa Izabelom. Tokom posjete Izabela i pratnja nisu krili oduševljenje dočekom koji je spremljen za nju, te smo Izabelu zamolili za komentar o popularnosti koju ima u BiH.

 

Održala probu  

- Mislim da sam ovdje popularnija, mada sam popularna i u Turskoj. Kada me ovdje ljudi vide na ulici prvo gledaju u mene, a onda me oslovljavaju po imenu koje nosim u seriji "Elif, Elif", te se fotografišu sa mnom. Čak osjetim malu šokiranost kod njih u tom trenutku jer me ne očekuju ovdje, rekla nam je Izabela za kraj. 

Nakon druženja sa osnovcima OŠ „Kiseljak 1“, ali i pravljenja selfija sa učenicima, Izabela je održala probu sa učenikom ove škole, Bakirom Karasalihovićem, popularnim jutjuberom s kojim će sutra u Zenici voditi program na manifestaciji Dan djeteta.