Elvin Okugić: Lijepo je biti u timu onih koji se bore za bolje društvo

Mladi lideri i liderice iz 12 različitih gradova u Bosni i Hercegovini učili su o zagovaranju i komunikacijskim kanalima u politici tokom drugog dijela obuke Uči, misli i djeluj za omladinske lidere/ice – UMiDp.

Obuka je organizovana u Konjicu od 6. do 10. marta 2019. g. a tema obuke bila je i inicijative za poboljšanje položaja mladih u BiH.

U okviru dijela Kafa sa... polaznici i polaznice imali su priliku razgovarati sa Irfanom Čengićem, generalnim sekretarom SDP-a, te  Admirom Kurićem, bivšim općinskim vijećnikom SDA.

Obuku Uči, misli i djeluj za omladinske političke lidere/ice za drugu generaciju – UMiDp pohađa  22 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj obuke je osnažiti mlade lidere/ice u BiH, koji imaju od 18 do 30 godina za izgradnju političke karijere za koju su motivirani te za angažman na unaprjeđenju položaja mladih u BiH.

I Elvin Okugić, polaznik UMIDp obuke - Instituta za razvoj mladih KULT, ističe da je prezadovoljan nastavkom obuke UMIDp, te da su ga pored svih predavača iznova najviše oduševile profesorice Semina Ajvaz i Denisa Sarajlić.

"Evo, drugi modul je završen a tema je bila zagovaranje i komunikacijski kanali u politici. 

Kroz edukaciju imali smo različite radionice, radili timski u grupama od po nekoliko učesnika, vježbali organiziranje press konferencije, analizirali javne nastupe, imi posjetu Titovom bunkeru u Konjicu i još puno toga, a uz sve to i mnogo smo uživali. 

Iskreno, jedva čekam treći modulu i nastavak edukacije. 

Hvala Institutu za razvoj mladih KULT na prilici da budem dio njihovog programa, doista je lijepo biti u društvu onih koji se bore za bolju državu i društvo".

Image