Detalji stravične nesreće: Elvira u dva požara izgubila četvoro djece i muža

Auto u kojem se nalazila zabio se u betonski stub

Tridesettrogodišnja Elvira Kolompar kojoj su u razmaku od 12 godina u dva požara stradale tri kćerke i jedan sin, izgubila je život jučer ujutro u saobraćajnoj nesreći.

Auto u kojem se nalazila zabio se u betonski stubu Tornjošu kod Sente. U nesreći je, pored Elvire poginuo i 52-godišnji Jožef Kovač, a 24-godišnji Miodrag J. je povrijeđen, prenosi Dnevni avaz.

- Kovač je upravljao automobilom, dok je pored njega sjedio povrijeđeni, Elvira je bila na zadnjem sjedištu. Iz još neutvrđenog razloga automobil je udario prvo u saobraćajni znak, a potom u betonski stub. Elvira je ispala iz automobila i preminula na mjestu, kao i vozač. Tijela nastradalih poslata su na obdukciju, a istraga je u toku - potvrdio je "Kurirov" izvor.    

Inače, tragična sudbina Elvire Kolompar zaprepastila je Srbiju u dva navrata, i to zbog skoro identičnih tragičnih događaja.  U stravičnom požaru koji se prije 13 godina dogodio u improviziranoj baraci u Senti, Elvira je izgubila dvije kćerke, trogodišnju Anabelu i devetomjesečnu Nataliju. U požaru je nastradao i otac djevojčica, dok je Elvira zadobila teške opekotine na čak 30 posto tijela - kaže  

Dvanaest godina kasnija ponovo se dogodila skoro identična tragedija. Opet je požar izbio u trošnoj kući u kojoj je stanovala sa svoje četvoro dece. Tada je stradala osmogodišnja Emina, kao i njen mlađi brat Adam, koji je preminuo nakon nekoliko dana u bolnici. Drugo dvoje djece teško je povrijeđeno. 

Na kraju se ispostavilo da je vatrenu stihiju prouzrokovala ručno napravljena svjetiljka. 

Izvor: