Erdogan najavio novu pomoć Srbiji u vidu medicinske opreme

Erdogan Vucic
Nadam se da će medicinska oprema, koju ćemo poslati ove nedjelje, pored setova za testiranje koje smo prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije COVID-19, naveo je danas predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Erdogan je u pismu Vučiću izrazio i svoje "najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usljed pandemije COVID-19 koja predstavlja veliku opasnost za cijeli svijet".

"Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju", dodao je Erdogan, a saopštilo Predsjedništvo Srbije.

Predsjednik Turske je poželio i uspjeh u borbi sa koronavirusom.

"Siguran sam da će efikasne mjere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprinijeti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspjeh u Vašim naporima", rekao je.

Erdogan je pozvao i Vučića da kada se prevaziđe kriza dođe u posjetu Turskoj.

"Ovom prilikom bih želio da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Takođe, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda“, navedeno je u pismu predsjednika Turske.