Erdogan: Neka se niko ne igra s Turskom, ko to bude radio tražit će rupu za skrivanje

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kritikovao je danas europske zemlje koje su zabranile okupljanja AK Partije, a istovremeno dozvolile teroristima da drže mitinge po europskim trgovima. Erdogan je rekao kako je BiH dovoljno pokazala Europi, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio okupljenim građanima na gradskom trgu u istočnom turskom gradu Erzurumu, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

“Zemlje koje dozvoljavaju teroristima PKK, YPG, PYD, HDP da održavaju mitinge po trgovima Europe, ne dozvoljavaju to AK Partiji, zatvaraju dvorane. Željeli to ili ne, Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala. Trenutno smo u Erzurumu, to vam je dovoljno", poručio je Erdogan.

Podsjetivši kako Turska 24. juna ide na parlamentarne i predsjedničke izbore, Erdogan je kazao kako je sada vrijeme za jedinstvo, vrijeme za Tursku. Dodao je kako pojedini kamatni lobiji pokušavaju vršiti pritisak na Tursku, te je poručio kako će takvi napori biti uzaludni.

Erdogan se osvrnuo i na uspješnu borbu Turske protiv terorizma, te je istakao kako se niko ne treba igrati s Turskom, u protivnom će poput terorista morati tražiti rupu za skrivanje.

"Poznato je šta smo uradili terorističkim organizacijama. Neka se niko ne igra s nama. Oni koji se budu s nama igrali, kao i teroristi PKK, PYD, ISIS, FETO, svi će morati tražiti rupu da se sakriju", rekao je Erdogan.

Dodao je također kako je u sirijskom gradu Afrinu do danas neutralzirano 4.475 terorista, u sjevernom Iraku je 414, a unutar granica Turske neutralizirano 398 terorista.