Erdogan započeo dvodnevnu posjetu Srbiji, u utorak trilaterala Srbija-Turska -BiH

Turskog je šefa države u beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" dočekao predsjednik Aleksandar Vučić.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je je u ponedjeljak u Srbiju i započeo dvodnevnu službenu posjetu tokom kojeg će mu domaćin biti srbijanski šef države Aleksandar Vučić, a dvojica predsjednika bit će u utorak domaćini trojnom samitu Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Turskog je šefa države u beogradskoj zračnoj luci “Nikola Tesla” dočekao predsjednik Aleksandar Vučić, potom je ispred Palače “Srbija” Erdoganu priređen i službeni svečani doček uz intoniranje himni dviju države te počasni plotun Vojske Srbije, kojim je označen službeni početak posjete turskog predsjednika Srbiji.

Erdogan, osim političkog izaslanstva, predvodi i grupu turskih privrednika koji će tokom popodneva učestvovati na Poslovnom forumu Srbija – Turska.

Na srpsko-turskom poslovnom forumu najavljeno je 200 turskih privrednika.

Trgovinska razmjena dvije zemlje prošle godine je premašila milijardu eura, u posljednjih devet godina porasla je za 200 posto, javila je Radiotelevizija Srbije u povodu posjeta turskog političko-privredne delegacije.

Procjene su da turske investicije u Srbiji dosežu 200 miliona eura, a očekuje se da u Srbiji investira još pet turskih kompanija, prenosi Hina.

Izvor: