Evidentirana jedna saobraćajna nesreća u Cazinu, najavljeni prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju, i to kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju. U Ulici žrtava Domovinskog rata došlo je do saobraćajne nesreće oko 11:45 sati, u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima na PJD Cazin dana 05.04.2019. u vremenskom periodu 08:00-16:00 sati doći će do povremenih i kratkotrajnih prekida u snabdjevanju električnom energijom za trafopodručja i naselja:

- Podgredina, Sivići, Memića Brdo, Donji Memići i druga manja okolna naselja;
- Stijena, Miostrah i druga manja okolna naselja;
- Silići, Polje, i druga manja okolna naselja;  
- Prošići, Ostrožac, Sedra, Srbljani i druga manja okolna naselja;
- Ljubijankići, Ponjevići, Liđani i druga manja okolna naselja.

JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin obavještava građane grada Cazina, sve korisnike parking prostora, da je prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazin dana 01.04.2019. godine počeo ljetni režim plaćanja parking prostora.

Ljetno vremensko  korištenje parkinga uz naplatu je od 07:00 do 23:00h u periodu od 01.04. do 30.09.2019. godine.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom. Predviđeno je da radovi traju do kraja mjeseca. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i saobraća se naizmjenično, jednom trakom

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i na M-2 u Neumu.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.