Evidentirana tri narušavanja javnog reda i mira te jednu saobraćajnu nezgodu na području Krajine

.
75 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja

 

Iza nas je još jedna tropska noć, a evo šta su zabilježile velikokladuške dežurne službe u protekla 24h:

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su tri narušavanja javnog reda i mira te jednu saobraćajnu nezgodu. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

75 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktor Ahmed Riyad Dash je na dalje liječenje uputio pet pacijenata.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Kladuško kulturno – umjetničko društvo Biser danas organizira 14. Međunarodni festival folklornih igara i pjesama pod nazivom “KUD Biser 2023“. Od 18:00h predviđen je defile kroz grad, a izvođački program u Gradskoj sportskoj dvorani sa početkom od 19:00h. Učesnici festivala dolaze iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije i iz Bosne i Hercegovine.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas, držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog održavanja brdske auto trke danas i sutra (26. i 27.08.) u vremenu od 09 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati obilazno preko Gruda.

Danas od 16 do 18:30 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-436 Boračko jezero-Glavatičevo, zbog održavanja 20.Međunarodnog triatlon kupa Kulin ban Boračko jezero 2023.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Doljani nema čekanja na našoj izlaznoj rampi, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

U Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi uglavnom u centralnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 39°C.

Zbog vrućine koja ozbiljno može ugrožavati zdravlje ljudi, biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Negativni efekti vremenskih prilika biće najizraženiji na jugu Hercegovine, sjevernoj i sjeveroistočnoj Bosni, naročito u periodu od 12 do 18 sati. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom i izlaganje suncu, provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te poštivati preporuke nadležnih službi.