Evidentirano jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira te dvije saobraćajne nezgode na području Krajine

.
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira te dvije saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, riječi su dežurnog Dizdarevića.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Valbona Mahmutović i Ahmed Riyad Dash.

Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

U organizaciji Karate kluba „Regeneracija“ danas će biti održan 19. po redu karate turnir koji nosi naziv „Trofej Velike Kladuše“. Sada već afirmisani turnir, prema prijavama, okupiće veliki broj karataša na jednom mjestu, u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši. Takmičenja počinju u 10.00h.

Konjički klub „Krajišnik“ Velika Kladuša danas organizuje Velike međunarodne konjičke utrke na hipodromu Drmaljevo. Posjetitelje očekuju četiri utrke, sa oko 30 grla iz BiH i zemalja regiona. Generalni pokrovitelj utrka je Općina Velika Kladuša. Utrke bi trebale početi od 14.00h.

ATV Club Velika Kladuša danas organizira cjelodnevne vožnje ATV -om i nakon toga muzički program od 21h na lokaciji Transporta u Polju.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

U zapadnim krajevima i ponegdje na sjeveru i u centralnoj Bosni kolovoz je mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Meteorolozi za vikend najavljuju kišu u većem dijelu naše zemlje, pa je neophodno tokom vikenda vožnju prilagoditi trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog održavanja biciklističke utrke u sklopu Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine danas od 12 do 15 sati usporeno će se saobraćati na magistralnom putu M-17 od benzinske pumpe u Potocima do skretanja za Rujište, a moguće su i kraće obustave.

Na području planinskog prevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15 do 21 sat moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Za stanovnike sjeverne Zemljine polulopte danas počinje jesen.

Jesen stiže danas u 8.50h i trajaće do 22. decembra do 4.27h, kada počinje zima. Sunce će ujutru biti u ravni Zemljinog ekvatora, odnosno prelazi sa sjeverne na južnu nebesku poluloptu, tako da u isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proljeće. Jesen na sjevernu Zemljinu poluloptu dolazi 266. dana 2023. godine u 38. sedmici i u tom trenutku proći će 72,88 odsto ove godine.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći u cijeloj zemlji. Širom zemlje se očekuju intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Nestabilne vremenske prilike, uz obilnije padavine, kod osjetljivih osoba i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije na promjenu, u vidu glavobolje, reumatskih bolova, malaksalosti. Do kraja dana, uz osjetniji pad temperatura, opća slika dodatno će se pogoršati u cijeloj zemlji.