Evidentirano jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode na području Krajine

.
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražlla su 54 pacijenta

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 13:00h u trafopodručjima: Tuk 2, BF Komerc, Autoservis, Polje 2 i Klančine. Ostalo područje općine uredno je snabdjeveno električnom energijom.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda dva lica su lakše povrijeđena.

Vatrogasna jedinica je imala mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Grahović.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražlla su 54 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash, Abdulah Fazlić i Amina Durić.

Vodosnabdijevanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 05. septembar:

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas će u većem dijelu zemlje preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

Opća slika biće povoljnija na jugu, sa više sunca i uz stabilnije vremenske prilike. U unutrašnjosti i dalje promjenljivo uz više oblaka i mogućnost za slabe padavine. Uz umjerene temperature, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.