Evidentirano jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode na području Krajine

.
37 pacijenata zatražilo je zdravstvenu pomoć Hitne službe Doma zdravlja

 

Službenici kladuške Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

37 pacijenata zatražilo je zdravstvenu pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori Amra Zulić, Abdulah Fazlić Ahmed Riyad Dash na dalje liječenje su uputili pet pacijenata.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija, saznajemo od dežurnog Kapića.

Iz poslovnice „Elektrodistribucije“ informišu da je uredno elektronapajanje.

Crveni križ općine Velika Kladuša danas organizira još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Prve osnovne škole Velika Kladuša, a krv će moći darovati osobe od 18 do 65 godina. Iz Crvenog križa su pozvali građane da daruju tečnost koja život znači. 

Tradicionalna manifestacija „Pećka kestenijada“ biće održana danas sa početkom u 12.00h u Pećigradu.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Mada će još uvijek preovladavati stabilnije i sunčanije vrijeme, nadolazeće pogoršanje bi, sa noćnim satima, kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati nešto jače tegobe, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, dekoncentracije i nesanice. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Stanje na putevima

U BiH su povoljni uslovi za vožnju. Savjetuje se izbjegavanje rizičnih preticanja, te poštivanje saobraćajnih propisa. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. „VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT!“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !