Evo kakvo vrijeme nas očekuje iduće sedmice

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine zabilježeno pretežno oblačno vrijeme, samo je ponegdje u Bosni zabilježen slab snijeg, prenosi Anadolu Agency.

Temperatura zraka u sedam sati na Bjelašnici je bila minus 11, Ivan-Sedlu i u Sarajevu minus četiri, Tuzli, Foči i Trebinju minus dva, Bihaću, Bugojnu, Livnu, Mostaru, Širokom Brijegu, Doboju i Srebrenici nula, Sanskom Mostu, Bijeljini i Prijedoru jedan, Brčkom, Gradačcu, Banjoj Luci dva, a Grudama i Neumu pet stepeni Celzijusa.

Posljednji podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine pokazuju da je u nedjelju na Bjelašnici izmjereno 100, Ivan-Sedlu 28, Sarajevu (Bjelave) 19, Tuzli 17, Bugojnu 13, te Livnu i Sanskom Mostu tri centimetara snijega.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Prije podne povremeno jaki udari vjetra mogući su na sjeverozapadu Bosne. Dnevne temperature kretat će se od minus jedan do četiri, na jugu od četiri do osam stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg ili susnježica. Dnevna temperatura oko nula stepeni.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Povremeno slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature iznosit će od minus deset do minus tri, na planinama do minus 16, na jugu od minus jedan do četiri, a dnevne od minus pet do nula, na jugu od nula do četiri stepena Celzijusa.

U utorak ujutro u Bosni bit će umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Tokom dana porast naoblake. U večernjim satima snijeg se očekuje u većini područja. U Posavini uglavnom bez padavina, a na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Jutarnje temperature od minus 12 do minus šest, u Posavini i Krajini do minus tri, na jugu od minus tri do jedan, a dnevne od minus jedan do šest, na jugu od jedan do pet stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim područjima Bosne i na jugu Hercegovine se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. Tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju. Jutarnje temperature iznosit će od minus četiri do dva, na jugu od nula do četiri, a dnevne od minus jedan do pet, na jugu od jedan do šest stepeni.

U četvrtak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vrijeme će biti pretežno sunčano, a u ostatku zemlje pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Jutarnje temperature kretat će se od od minus šest do minus jedan, na jugu od minus jedan do četiri, a dnevne od minus tri do jedan, na jugu od jedan do šest stepeni.