Evo koje područje če danas biti bez električne energije

b

Vatrogasna jedinica bilježi dva izlaska na teren. Prema riječima dežurnog Kapića, u prvoj intervenciji radilo se o zapaljenju auta u vožnji na Johovici (od 11.05h do 12.25h). Druga intervencija bila je u Kudićima gdje je došlo do požara na njivi. Intervencija je trajala od 12.43h do 13.50h.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

Trafopodručje Poljice 1 danas će, od 09:00 do 15:00h, biti bez električne energije. Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražio je 21 pacijent. Jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Dinko Keserović.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Prema najavama izvođača radova, danas do 12 sati u funkciji je dionica magistralnog puta M-17 Nemila-Topčić Polje. Nakon toga, ova dionica se ponovo zatvara, a saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

Biometeorološka prognoza nepovoljna je za veći dio zemlje. Jačanje juga, izraženija naoblaka i padavine, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, glavobolje, promjene raspoloženja, iscrpljenosti. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem i reducirati aktivnosti. Opća slika, uz izraženiju nestabilnost, dodatno će se pogoršati sa noćnim satima.