Evo šta građani Cazina kažu o sinoćnjem vatrometu i gdje misle da treba trošiti njihov novac

.
Sinoć je organiziran predbajramski doček uz vatromet, kako je godinama bilo ranije, prije pandemije.

Za razliku od ranijih godina, sinoćnji događaj je privukao daleko manji broj posjetilaca, ali i podijelio javnost- na one koji misle da je to dobro da se organizira i one koji smatraju da je, u trenutnim okolnostima i stanju velikih poskupljenja u državi, bilo pametnije ta sredstva od vatrometa ove godine usmjeriti u podršku građanima, posebno onima sa niskim primanjima kako bi lakše prebrodili ovo vrijeme krize i dosad neviđenih poskupljenja.

Ovim povodom se oglasio i Nezavisni blok, stranka na čijem čelu je Senad Šepić, koji su pozvali gradsku upravu da stave van snage odluke o povećanju cijena vode i odvoza smeća u Cazinu, koje je poskupilo za 50 posto zadnjih mjeseci i na takav način, barem djelimično pomognu građanima u ovom vremenu velikih poskupljenja.

A pročitajte kako su pratioci portala Cazin.net komentarisali vijest da je sinoć organiziran vatromet u Cazinu i šta kažu da li se slažu s time da u ovim okolnostima se organiziraju vatrometi ili da se sredtava usmjere u druge svrhe, za pomoć građanima u smanjenju troškova života.

“Narod ode iz svoje države za boljim, nema posla nema ništa zato je malo ljudi na vatrometu.

Nije više ni BAJRAM kao prije što je bio. Niti se narod može da veseli kao prije. Nema više one radosti pred BAJRAM, nema više ništa. A NAŽALOST NEMA NI NARODA SVE JE OŠLO. Samo je vlast ostala ista. Ista ĐUB… isto sve.

Vrlo razumljivo, narod pokaziva signale da je prioritet prvo snabdjeti svoje gradjane pa tek ako šta ostane onda zajedno se veseliti, imati u svojim redovima prazne stomake i neracionalno trošiti nije ni evropski ni kreativno.

Jesam li ja jedina da tu ama baš ništa ne vidim interesantno, osim bacanje silnih para u zrak, liječimo bolesne preko humanitarnih brojeva, valjda je narod shvatio…

Rastjerali NAROD OTJERALI IZ KRAJINE NEMA ŠTA OČEKIVATI… Prošlo je ono NARODU SAMO KRUHA I IGARA…

To je skup političara a ne siromašnih građana…

Dobro je da je tako, nije to tradicija nikad bila, dosta je narodu raketa. Narodu je vatromet bio u novčaniku...vlast poskupila smeće vodu...pored ostalih poskupljenja...u novčanicima ostao dim...tako da im je dosta svega.

Kratko i jasno- bacanje para u vazduh narod to rasipanje ne podržava zato i bojkotuje, a bolnice nemaju sapuna pacijenti to moraju uzimati…

Bolje da su uzeli paketiće pa djeci podjelili…

Izgleda da narod dolazi pameti. Skonto narod da ove vjerske stranke sa Euzubillahi natrpaše svoje džepove i štedne knjižice od praunučadi…

Dobar znak zbog poskupljenja smeća za 50% i građani počeli misliti svojom glavom. Grdna rano da imaju imalo obraza ne bi ga ni organizirali, kome je do vatrometa lakrdije i srbiguza koliko je bolesnika gledalo kroz prozor taj vatromet a čekaju sms ili marku od nekog za lijek, koliko se je sendvića moglo uplatiti za djecu koja gledaju dok druga jedu, koliko infuzija se moglo donirati hitnoj pomoći, a ne da siromasima kapaju suze umjesto infuzije jer je nemaju za što kupiti mogla bi nabrajati do sutra bitno je da se puca i derneči dok neko obliva suzama, SRAM VAS BILO…

To je skup jedne političke stranke. Koliko potrošite para za vatromet, bolje uplatite u Merhamet da se narod nahrani. Narodu do vatrometa! A ulje 6 maraka, kila mesa 20, vreća brašna 40…

Bacanje para a vlast bolje da je podjelila sirotinjama te pare, za bajram, možda misle da će prikupiti glasove, dobiće minus veliki.

Zato što troše se pare u budaleštine, a 40% gradjana je gladno i bez krova nad glavom dok oni troše velike količine novca na neke prskalice.

Malo žalosno dabogda naredne godine ne došao nitko…

Pa nije više ni narod naivan da dolazi slušam laži i petljanije sve su sinoć obećali i do drugog bajrama zaboravili tako da narod više voli da sa svojim porodicama i prijateljima u rahatluku sjedi i uživa…

Ovo je bio samo dio komenatara naših pratilaca, a sasvim je vidljivo da naš narod ima drugačije prioritete i želje nego vladajući u Cazinu.

Kako će se dalje razvijati ova situacija i da li će vlast poslušati glas razuma, javnosti i opozicije, te smanjiti cijene javnih usluga u našem gradu i tako barem malo ublažiti ova poskupljenja, ostaje da vidimo u narednom periodu.