Evo zašto je odbijena Sebija Izetbegović

sebija
Na adresu Rektorata Univerziteta u Sarajevu danas je stiglo rješenje Općinskog sud u Sarajevu. Naime, kako je potvrđeno za N1 u ovom rješenju Sud je odbio prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja koju je tražila Sebija Izetbegović.

 

Enver Smajkan, advokat Univerziteta u Sarajevu ranije za N1 je potvrdio ovu informaciju.

 

Između ostalog, u rješenju se navodi da se odbija prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja kojom se traži da se odloži izvršenje Odluke protivnika o stavljanju van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. januara 2014. godine, od 29. marta 2023. godine, te da se zabrani protivniku da preduzima radnje i druge aktivnosti na izvršenju naprijed navedene odluke sve do pravomoćnog okončanja parničnog postupka u kojem se odlučuje o poništenju iste odluke ili do druge odluke suda.

Također, u rješenju je navedeno kako predlagateljica mjere osiguranja je dana 28.04.2023. godine putem punomoćnika podnijela tužbu i prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja.  Predlagateljica tužbom traži da se poništi odluka Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.03.2023. godine o stavljanju van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu.