Federer: Nisam na nivou Đokovića i Nadala, ne bih volio da igram protiv njih

Federer
Švicarac iskren

 

Švicarski teniser Rodžer Federer (Roger) priznao je da su u ovom trenutku Novak Đoković i Rafael Nadal na drugom nivou, te da ne bi volio da igra protiv njih.

- Nadal i Đoković su sada u jednoj kategoriji, a ja u drugoj. Poslije desetak mečeva ću moći da kažem nešto više, ali trenutno ne bih želio da igram protiv njih dvojice - iskren je Federer.

On u avgustu ulazi u petu deceniju života, što i povratak na najviši nivo čini težim. Ipak, optimističan je po tom pitanju.

- Kada budem zdrav, kada provedem dovoljno vremena na terenu, imat ću više samopouzdanja i ponovo ću biti među najboljim igračima - istakao je Švicarac i pohvalio novu generaciju tenisera.

- Generacija Medvedeva, Cicipasa (Tsitsipas) i Zvereva stiče sve više iskustva, ali Nadal i Đoković su i dalje vrh. Za mene će povratak na njihov nivo biti dodatni izazov - poručio je Federer.

Iza Federera je duga pauza, koja je prekinuta neočekivanom eliminacijom u četvrtfinalu Dohe prije dva mjeseca.

Sada ga očekuje nastup na turniru u Ženevi, gdje će mu prvi protivnik biti bolji iz duela Pablo Anduhar (Andujar) – Džordan Tompson (Jordan Thompson).