Cazin: Fenomenalna izložba na otvorenom povodom Dana državnosti BiH (FOTO)

Danas su Cazinjani pozitivno iznenađeni jedinstvenom izložbom na otvorenom koja je "osvanula" u samom centru grada Cazina.

Riječ je o izložbi autora-slikara i umjetnika Husnije Topića, a koja je postavljena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedan zanimljiv, umjetnički način obilježavanja ovog važnog datuma u historiji naše države.

Image

Topić je poznat po svojim neobičnim radovima koji krase mnoge domove u Krajini, a rođen je u Cazinu 1965. godine. Bosanskohercegovački je likovni umjetnik, slikar, član ULUBIH. Živi i radi u rodnom gradu gdje i stvara svoja umjetnička djela koja izlaže u državi i inostranstvu. Zaposlen je u Osnovnoj školi "Cazin II" gdje predaje likovnu kulturu od 1990. godine.

Djelo Husnije Topića je po svemu jedinstveno i unikatno i po njegovom stvaranju prepoznaje se krajiška narav i na njegovim platnima, oslikava se veliki mukotrpan rad, pa se sve ono što osjeća i što je kroz djetinjstvo osjećao prenosi na platno jedinstvenim načinom rada.

Pored epske tematike istraživač je bosanske etnologije, bosanskih arabeski, starih pergamenata, rukopisa i izgled drevnih građevina.

Image
Image