fbpx Zimski festival zanatskog piva 22. decembra u Istočnom Sarajevu

Zimski festival zanatskog piva 22. decembra u Istočnom Sarajevu

Home

Zimski festival zanatskog piva 22. decembra u Istočnom Sarajevu

Udruženje za promociju zanatskog pivarstva Kištra iz Istočnog Sarajeva organizovat će u subotu 22. decembra šesti Zimski festival zanatskog piva na kojem će učestvovati devet izlagača iz BiH i Crne Gore, najavio je predsjednik Udruženja Vedran Kurteš.

Kurteš napominje da je cilj festivala promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva.

“Na festivalu će se osim kućnih pivara iz Istočnog Sarajeva predstaviti proizvođači zanatskog piva Kraft delegate iz Sarajeva, Raft Brewery iz Foče, Beerokrata s Pala, Majstor za pivo iz Istočnog Sarajeva, kao i Fabrika iz Crne Gore”, naveo je Kurteš.

On ističe da će ove godine festival prvi put biti takmičarskog karaktera te da će svi posjetioci uz ulaznicu dobiti glasački listić kojim će izabrati najboljeg izlagača.

Na kraju festivala bit će proglašeni pobjednici kojima će biti dodijeljene skromne nagrade.

“Na ovaj način želimo učiniti festival interesantnijim i interaktivnijim. Smatram da ćemo na festivalu imati kvalitetne izlagače, kao i zanimljiva i originalna piva, tako da posjetioci neće imati nimalo lak zadatak u izboru najboljih“, rekao je Kurteš.

On je dodao da zanatsko pivo polako, ali sigurno osvaja tržište u BiH, što potvrđuje sve veći broj festivala i sajmova koji se u posljednje vrijeme organizuju i na kojima se mogu probati različite vrste zanatskog piva.

Zimski festival zanatskog piva bit će održan 22. decembra s početkom u 17:00 satiau prostorijama bivšeg Doma kulture Lukavica u Istočnom Novom Sarajevu, a cijena karte je 3 KM, dok će se cijene piva kretati između 3 i 5 KM.

U večernjem dijelu festivala posjetioce će zabavljati Shtraky bend iz Istočnog Sarajeva, kao i DJ Aya.

U organizaciji Udruženja “Kištra” do sada je organizovano pet festivala zanatskog piva.

Objavio: Sat, 08/12/2018 - 16:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top