FHMZ: Danas oblačno, lokalno moguća kiša

.

Danas se očekuje oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Narednih dana oblačno sa kišom 

U petak više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

U subotu umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u Hercegovini i na zapadu, a do kraja dana padavine se očekuju i ostalim dijelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Stabilno vrijeme i sunčani intervali, uslovljavaju relativno povoljne biometeorološke prilike u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Problemi kod hroničnih bolesnika mogući su usljed natprosječne topline, izraženije u drugom dijelu dana, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Također, poželjno je slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi mogli raskomotiti.