Fizički napad u Cazinu, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je niži nego proteklih dana i iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije.

U naselju Šturlić došlo je do fizičkog napada jednog lica na drugo, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede (LTP).

Na magistralnom putu u naselju Ostrožac jedno m/v sletilo je s puta, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražio je u proteklom periodu 51 pacijent, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju da je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Izdvajaju šire područje Goražda, Bosanskog Broda i Bihaća. Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na pojačan oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se saobraća sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Zbog minerskih radova u Hrvatskoj danas u vremenu od 13 do 17 sati, doći će do polusatne obustave saobraćaja na graničnom prelazu Ivanica-Gornji Brgat.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozače podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11. Na vrijeme pripremite vaše vozilo za zimske uslove za vožnju.