FK Sarajevo će novog šefa stručnog štaba dobiti do kraja godine

Na sastanku rukovodstva FK Sarajevo održanom 16. decembra donesena je odluka da je rok za imenovanje novog šefa stručnog štaba 31.12.2019. godine.

"Rukovodstvo je analiziralo i stanje nakon smjene bivšeg šefa stručnog štaba, koja je klubu donijela ogroman javni pritisak. Naglašeno je da se vrednuje mišljenje navijača i simpatizera kluba uz zaključak da u ovom trenutku bilo kakve drastične promjene u menadžmentu kluba ne bi donijele dobre rezultate, jer klub se nalazi pred zadacima kao što su proces licenciranja, prelazni rok, izbor novog šefa stručnog štaba i pripreme za nastavak sezone 2019/20", poručili su.

"Naglašeno da je rok za imenovanje novog šefa stručnog štaba 31.12.2019. godine", navodi se u saopštenju.

Iz kluba poručuju da je na sastanku analiziran rad administracije kluba, definisane su slabe tačke na kojima se treba raditi u narednom periodu, prenosi N1.

"U narednom periodu rukovodstvo će nastaviti sa aktivnostima na polju unapređenja poslovanja kluba, a nakon završetka sezone, ponovo će se analizirati rad kluba kako bi se ustanovio konkretan pomak u proteklom periodu", navode na klupskoj stranici.

U toku narednog mjeseca biće održana i Skupština FK Sarajevo o kojoj će javnost biti dogledno informisana.