Florentino Perez neočekivano uletio u svlačionicu Real Madrida, svi su šutjeli dok je on pričao

real madrid
Real Madrid sinoć je ponovo razočarao svoje navijače jer je osvoji samo bod na gostovanju kod Betisa, te sada ima čak devet bodova manje u odnosu na lidera Barcelonu. Španci pišu da je u svlačionici Kraljeva nakon meča bilo itekako napeto, a posebno nakon dolaska predsjednika Florentina Pereza.

 

Kraljevskom klubu je sinoć odgovarala samo pobjeda kako bi zadržali korak za prvoplasiranom Barcelonom koja je jučer pobijedila na svom terenu Valenciju sa 1:0.

Međutim, Real Madrid je ponovo kiksao i na Benito Villamarinu osvojio je samo bod zbog čega sada Barcelona ima čak devet bodova više u odnosu na aktuelnog prvaka Španije.

Španski mediji pišu da je veoma napeto bilo i u svlačionici Real Madrida nakon utakmice jer je bilo jasno koliko su igrači nezadovoljni što nisu uspjeli naći put do mreže Betisa i doći do pobjede.

Carlo Ancelotti je također bio veoma ljut jer je ovo drugi remi zaredom za Real Madrid, te je to jasno pokazao igračima. No, niko nije očekivao da će se situacija zaoštriti u svlačionici u kojoj se nakon meča pojavio i Florentino Perez.

Predsjednik Real Madrida je bio vidno ljut i razočaran što njegov klub nije uspio da pobijedi i odlučio je da se nakon utakmice spusti do svlačionice kako bi to jasno i glasno rekao treneru i igračima kraljevskog kluba.

Madridski AS je objavio da je Perez neočekivano došao u svlačionici Real Madrida i da je održao govor igračima, te da je pokazao nezadovoljstvo zbog njihovih rezultata u domaćem prvenstvu.

Također, AS navodi da je Perez razočaran i što se tiče Ancelottija i da se sve više priča o tome da će italijanski stručnjak na ljeto dobiti otkaz. U klubu se nadaju da će sam podnijeti ostavku na kraju sezone jer mu je Perez jasno dao do znanja da nije zadovoljan rezultatima.

Nezadovoljstvo predsjednika Reala počelo je porazom u finalu Superkupa od Barcelone, dok se raspoloženje uspjelo podići koliko-toliko pobjedom u Ligi prvaka nad ekipom Liverpoola.

Međutim, nakon toga uslijedio je remi u gradskom derbiju protiv Atletico Madrida kao i poraz od Barcelone na Santiago Bernabeuu u prvom meču polufinala Kupa kralja.

Kap koja je čini se prelila čašu je sinoćnji kiks u Sevilli zbog čega je Perez odlučio reagovati i održati govor treneru i igračima, te poručiti da se takve stvari više ne smiju dešavati ukoliko se žele boriti za odbranu titule prvaka Španije.

Igrači Real Madrida imat će već u subotu priliku da se iskupe navijačima jer u okviru 25. kola La Lige na svom terenu dočekuju Espanyol.