fbpx (FOTO) "Dirhem" i vrijedni Krajišnici: Podijeljeno 310 bajramskih paketa u Krajini

(FOTO) "Dirhem" i vrijedni Krajišnici: Podijeljeno 310 bajramskih paketa u Krajini

Home

(FOTO) "Dirhem" i vrijedni Krajišnici: Podijeljeno 310 bajramskih paketa u Krajini


Humanitarna organizacija "Dirhem" je u saradnji sa vrijednim aktivistima iz šest krajiških gradova i ove godine, već tradicionalno, organizirala i izvršila podjelu bajramskih paketa građanima na području opština USK-a. Ove godine smo u Krajini uspjeli podijeliti 310 bajramskih paketa, a ukupna vrijednost podijeljenih paketa je 15.700 KM.

Cilj nam je bio ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšati bajramske dane porodicama slabijeg materijalnog stanja. Tako su među primaocima pomoći i ovog puta bile višečlane porodice bez stalnih primanja, samohrane majke s djecom, starije i iznemogle osobe, porodice demobilisanih porodica i druge kategorije stanovništva.

Molimo Uzvišenog Allaha da sve aktiviste obilato nagradi za njihov trud, za kojeg Uzvišeni u mubarek ramazanu posebno nagrađuje! Također, molimo Allaha da nagradi i sve donatore koji su uložili svoj imetak u ovu akciju i time omogućili ovoliki obim iste. Posebno se zahvaljujemo Školi Kur'ana iz Beča, ali i džematima iz Austrije, Holandije i drugih država gdje obituje naša plemenita dijaspora.

sqwqwe

 

(Izvor: Dirhem.org)

Topic
Objavio: Pon, 26/06/2017 - 18:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top