(FOTO) Ilidža na nogama nakon ubistva 36-godišnjeg Jasmina: Stotine građana na ulici, potreseni prijatelji u suzama

.
Među okupljenima su poznanici i prijatelji ubijenog Jasmina koji u suzama stoje za ubijenog prijatelja

Ogorčeni građani Sarajeva okupili su se danas u Maloj aleji kako bi osudili sinoćnje ubistvo u Otesu, koje su počinili migranti, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante s ulica.

Kao što smo već danas najavili na društvenoj mreži Facebook pojavio se poziv građanima da u 13 sati izađu na proteste zbog sinoćnjeg ubistva u Barskoj ulici gdje je došlo do obračuna više osoba u kojem su učestvovali i migranti, a koji su, nakon sukoba, pobjegli.

Na Ilidži su trenutno stotine građana a među njima i sportista  Dževad Poturak, koji je poručio da su građani prepušteni sami sebi i da je naredno pitanje "ko je sljedeći". Među okupljenima su poznanici i prijatelji ubijenog Jasmina koji u suzama stoje za ubijenog prijatelja.

Demonstrantima se pridružio i novoizabrani načelnik Ilidže Nermin Muzur koji je iskazao gnjev zbog sinoćnjeg događaja. Kazao je da od onih planiranih od 300 do 500 migranata na Ilidži, sada ih već ima više od 3.000.

Podsjećamo sinoć je ubijen 36-godišnji Jasmin Begić, a u toku je potraga za trojicom migranata koji se dovode u vezu sa krvavim sukobom čiji je epilog stravično ubistvo.

Dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem izdao je naredbu za odbukciju tijela stradalog.

Izvor: