(FOTO) KJKP Rad objavio fotografije osoba koje odlažu građevinski i kabasti otpad: Neodgovorni pojedinci biće kažnjeni

asd
Iz KJKP Rad su se zahvalili građanima na saradnji

Na Facebook stranici KJKP Rad Sarajevo, jučer je objavljen vijest o katastrofalnom prizoru koji su zatekli radnici ovog preduzeća u sarajevskom naselju Pofalići. Radnici su morali ručno odlagati građevinski, kabasti otpad koji su neodgovorni pojedinci bacali u i okolo kontejnera.

Iz KJKP Rad su apelovali na građane da ne stvaraju takvu vrstu problema radnicima koji i onako imaju pune ruka posla. 

Večeras je na Facebook stranici KJKP Rad objavljen novi post u kojem su iz ovog preduzeća javno objavili fotografije neodgovornih pojedinaca koji odlažu otpad i narušavaju javnu higijenu.

Kako kažu iz ovog sarajevskog preduzeća, fotografije su dobili od savjesnih građana kojima su se zahvalili na zajedničkog angažovanosti u rješavanju ovog učestalog problema.

Objavu KJKP Rad ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Zahvaljujemo se građanima na fotografijama koje nam šalju iz svojih naselja o neodgovornim pojedincima koji narušavaju javnu higijenu. Pozdravljamo odlučnost koju iskazuju da zajedničkim snagama riješimo probleme neodgovornog ponašanja i ubuduće suzbijemo takve pojave.

Nakon učestalih prijava građana da se otpad, pretežno građevinski i kabasti, odlaže pored kontejnera u naselju Šip, Općina Centar Sarajevo, ekipe komunalnih redara su pojačali svoje aktivnosti u ovom naselju i zatekli osobe koje odlažu građevinski otpad pored kontejnera. Sačinjen je zapisnik i predat Kantonalnoj Upravi za Inspekcijske Poslove Kantona Sarajevo.

Sankcionisan će biti još jedan prekršilac Zakona o komunalnoj čistoći u Grbavičkoj ulici, Općina Novo Sarajevo zbog odlaganja građevinskog otpada pored posuda prema fotografijama i informacijama koje su nam poslali građani. Ako znate ko odlaže stari namještaj i građevinski otpad, ostavlja smeće pored kontejnera ili pretura po kontejnerima, prijavite na Eko telefon 033 66 00 00 ili porukom preko Vibera na broj 062 00 22 44, navedeno je na Facebook stranici KJKP Rad Sarajevo.

Pogledajte OBJAVU

Image
ehtrg