(FOTO) Na području Gacka pripadnici JGP Trebinje zaplijenili 86,5 kg marihuane

Home

(FOTO) Na području Gacka pripadnici JGP Trebinje zaplijenili 86,5 kg marihuane


Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, u saradnji sa službenicima Policijske uprave Trebinje MUP RS-a, u jutarnjim satima 22. 5. 2017. godine na području Gacka oduzeli su 86,5 kilograma marihuane od četiri osobe. 

Opojna droga nalazila se u putničkim torbama i jutarnjim vrećama. Službenici JGP Trebinje lišili su slobode po dva državljana BiH i Crne Gore zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "neovlašten promet opojnih droga". Rad na predmetu se nastavlja.
 
"Granična policija BiH je najveću zapljenu marihuane u posljednje vrijeme imala na području Trebinja kada su oduzeta 343 kg opojne droge. Pripadnici PGP Trebinje u travnju 2016. zaplijenili su 52 kg, a u srpnju 13 kg marihuane. Iznimni rezultati iz 2016., u kojoj je Granična policija BiH zaplijenila više od tone opojne droge marihuana i zasada Cannabis sative, nastavljeni su i u 2017.
 
Početkom svibnja službenici PGP Doljani na MGP Bijača su oduzeli 10,5 kilograma skunka. Opojnu drogu su otkrili graničnom kontrolom Passata i tom prilikom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'neovlašten promet opojnih droga', lišili slobode dva državljana Crne Gore", izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.
 
Nadležnim tužilaštvima u 2016. Granična policija BiH podnijela je 61 službeni izvještaj u vezi s opojnim drogama u kojima su prijavljene 72 osobe, od kojih su 63 državljana BiH, pet Hrvatske, dva Austrije i po jedan Njemačke i Crne Gore.

 

(Izvor: 24sata.info)

Tagovi
Objavio: Pon, 22/05/2017 - 18:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top