(FOTO) Pod Starim mostom iftarilo više od 600 postača

Home

(FOTO) Pod Starim mostom iftarilo više od 600 postača

U prekrasnom ambijentu mostarske starogradske jezgre, platou ispod Starog mosta, u organizaciji Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar upriličen je tradicionalni omladinski iftar.

Više od 600 postača iftarilo je i podijelilo iftarske radosti na ovom mjestu s kojeg se pruža pogled na Stari most, a nakon iftara zajedno su klanjali i akšam-namaz.

Džani Pajić, predsjednik Info-servisa je kazao da je iftar pod Starim mostom ugostio mlade iz Mostara i drugih hercegovačkih sredina kao i iz Sarajeva.

Glavni imam MIZ-a Mostar kazao je je sretan velikom odzivu građana.

- Mir i spas neka je na ovaj lijepi skup pored smaragdne Neretve. Braćo i sestre, draga omladino, hvala vam na ovako velikom odzivu. Moram u ime organizatora da se izvinem. Lani smo imali blizu 600 iftara pa nam je ostalo nepodijeljenih iftara tako da ove godine nismo planirali više od 600. Zamolio bih vas da zajedno podijelimo ovo iftara što je ovdje podijeljeno na platou. Da Allah primi i ukabuli naš ibadet i ovo naše bratsko dijeljenje iftara da bude dodatna nagrada, da se istinski radujemo onom drugom susretu s Gospodarom svih svjetova i džennetskoj radosti postača- kazao je Suljo ef.Cikotić, glavni imam MIZ-a Mostar.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Pet, 06/02/2017 - 21:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top