FOTO Potresna objava aktivista: 'Ovako izgledaju leđa migranta nakon susreta s hrvatskom policijom'

Ovo nije prvi put da su hrvatske i strane nevladine organizacije optužile hrvatsku policiju za brutalnost nad migrantima na pograničnim područjima.

Na Facebook stranici nevladine organizacije No Name Kitchen, sastavljena od volontera iz nekoliko zemalja čiji glavni cilj je pomoći izbjeglicama, osvanule su potresne fotografije muškarca s ranama i modricama na leđima, ispod kojih su napisali kako je "njegove prijatelje i njega pretukla hrvatska policija".

"U utorak navečer, za vrijeme večere s volonterima u Velikoj Kladuši, prišao nam je čovjek i pitao možemo li ga pregledati. Kaže kako se upravo vratio 'iz igre', a 'hrvatska policija pretukla je njega i njegove prijatelje'. Ovako su mu izgledala leđa deset minuta nakon što su ga prisilili da se vrati s granice", objavili su aktivisti.

 

Naime, ovo nije prvi put da su hrvatske i strane nevladine organizacije optužile hrvatsku policiju za brutalnost nad migrantima na pograničnim područjima, no Sindikat policijskih službenika nedavno je javno pohvalio sve policajce koji svoju službu obnašaju nadzirući i štiteći državnu granicu.

"Incidente, ako se oni zaista i dogode, treba gledati kao pojedinačne slučajeve koje i Sindikat osuđuje, a koje redovito ispituje unutarnja kontrola nakon čega se protiv odgovornih pokreću disciplinski postupci", napisali su u priopćenju.

lj