(FOTO) Ramazanske čari u Tržačkoj Platnici: Iftar na soframa, tradicionalna jela i ćilimi i dobro druženje

Home

(FOTO) Ramazanske čari u Tržačkoj Platnici: Iftar na soframa, tradicionalna jela i ćilimi i dobro druženje


U cazinskom džematu Tržačka Platnica i ove godine osjeća se ramazanski duh, ali i duh zajedništva, sloge i prijateljstva.

Džemat je to koji posebno poštuje i čuva našu tradiciju od zaborava, pa su tako i ove godine džematlije pripremile tradicionalni iftar u starinskom stilu kako bi se prisjetili vremena 'kad se manje imalo, a ljepše živjelo'.
U haremu džematske džamije jučer ste se mogli bar na kratko vratiti u neka dobra, stara vremena. Iftar na soframa, tradicionalna jela i dobro druženje. Posebnu čar dali su ćilimi i serdžade koje su džematlije i gosti rado posudili za ovako posebnu priliku. 

U organizaciji iftara učestvovale su sve džematlije, a svako se na svoj način potrudio da iftarska atmosfera odiše mirisom tradicije i prošlosti, a istovremeno zrači jednostavnošću i zajedništvom.

Ovaj iftar smo organizirali sa ciljem da osjetimo duh Ramazana, da zajedno iftarimo, da smo sretni i zadovoljni i Allah, dž.š,  sa nama. I ponosni smo na svoju zajednicu koja je jedna od rijetkih kada je sloga i zajedništvo u pitanju, a to smo dokazali nebrojeno puta kroz razne zajedničke akcije, ističu džematlije.

[wonderplugin_gallery id="80"]

(M. Selimović/Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 11/06/2017 - 12:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top