Pogledajte šta su naši fotoreporteri zabilježili u Sarajevu, Mostaru i Zenici

Mnogi su iskusili novu adrenalinsku atrakciju zip-line Stari most.

Stari most pod opsadom turista

Prvi vikend avgusta u Mostaru je obilježila ogromna navala turista. Praktično je cijeli Stari grad bio pod opsadom turista i do UNESCO-ovog dragulja Starog mosta teško se dolazilo.

Iako smo primijetili veliko prisustvo domaćih gostiju, u staroj gradskoj jezgri ipak su prednjačili strani turisti, i to mahom Italijani, jer kako je poznato, da početkom avgusta počinje feragosto, tradicionalni godišnji odmor u Italiji.

Brojni Italijani tako pohode Mostar i Međugorje, a uz njih, bilo je turista iz skoro svih dijelova svijeta.

Dok su jedni uživali u razgledanju stare gradske jezgre, skokovima sa Starog mosta, domaćim specijalitetima i šetnji, drugi su se sunčali i kupali u Neretvi.

Mnogi su iskusili i novu adrenalinsku atrakciju zip-line Stari most, projekt koji su osmislili višestruki šampioni skokova Lorens Listo i braća Samir i Ermin Zukanović.

Pogledajte u galeriji trenutke koje je zabilježio naš fotoreporter u Mostaru.

Image

Zeničani na Gradskom bazenu

Na Gradskim bazenima u Zenici, uprkos temperaturi od tek 24 Celzijeva stepena, okupilo se stotinjak Zeničana, koji su nedjelju iskoristili za kupanje i sunčanje.

Kiša koja je dan ranije padala na području Zenice, ali i većeg dijela Bosne i Hercegovine, spustila je temperature u našoj zemlji pa vrijeme i nije bilo pogodno za posjetu bazenima.

Image

Najpopularnije sarajevsko šetalište Vilsonovo danas je bilo prepuno šetača i rekreativaca.

Svi su uživali u sunčanom danu.  Lijepo vrijeme obradovalo je građane Sarajeva.

 

Naš fotoreporter zabilježio je slike šetača na najpoznatijem šetalištu u Sarajevu, na Vilsu.