(FOTO+VIDEO) EZAN JE JEDAN OD NAJLJEPŠIH ZVUKOVA NA SVIJETU: Sa ef. Hamzabegovićem kroz gradove USK-a

Home

(FOTO+VIDEO) EZAN JE JEDAN OD NAJLJEPŠIH ZVUKOVA NA SVIJETU: Sa ef. Hamzabegovićem kroz gradove USK-a


Ramazan je mjesec hajra i bereketa, mjesec milosti i oprosta. Najodabraniji je to mjesec u godini, s obzirom da se u njemu desila Hidžra, preseljenje Muhammeda, a.s, iz Mekke u Medinu.

Važnost i korist posta je neprocjenjiva, a njegov kraj označava ezan ili pucanj iz topa.

Kako bi nam tekući mubarek dani bili još posebniji i kako bismo kraj posta dočekali još ljepše, pobrinuo se Medžlis Islamske zajednice Cazin, zajedno sa Naim ef. Hamzabegovićem, te fotografom Vahidom Ponjevićem

Riječ je o videu koji svaku večer možete pogledati na RTVUSK i RTVC, a na kojem, pored ezana koji uči ef. Hamzabegović, možete vidjeti i predivne prizore iz gradova USK-a.
Između ostalih, tu je Grad Cazin, koji od nedavno ponosno nosi novu titulu, džamija nestvarne ljepote na riječnoj adi u Bosanskoj Otoci, grad na Uni, lijepa Bosanska Krupa i drugi. 

[wonderplugin_gallery id="72"]

Ne preostaje nam ništa više osim da vam uz ove predivne prizore iz Krajine i ezan, za koji mnogi s pravom tvrde da je jedan od najljepših zvukova na svijetu, poželimo ugodne trenutke iftara sa željom da nam dragi Allah, dž.š, ukabuli ovaj i sve naredne dane koje ispostimo i da nam primi naše dove.

Amin!(M. Selimović/Cazin.NET; Foto, video: Vahid Ponjević)

 

 

Topic
Objavio: Wed, 31/05/2017 - 19:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top